Hilkka

Neljä vuodenaikaa -kahvila

Siellä se oli odottanut kirjahyllyssäni 80-luvun lopusta asti: kansio, jossa oli suunnitelma vuodenajoittain valmistettavista leivonnaisista, kahvilassani, jonka nimi olisi Neljä vuodenaikaa. Astiat olisivat värikylläisiä, hedelmäkuvioisia.

Ennen kahvilaideani kypsymistä olin toiminut kotitalousopettajana peruskoulun yläasteella 12 vuotta, saanut pojan, opiskellut montessoriohjaajaksi, perustanut Fallkullaan oman montessorileikkikoulun ja myynyt sen 12 vuoden jälkeen. Sitten nyt tai ei koskaan: haluan Neljän vuodenajan kahvilan.

Unelman totettamisessa käydään monta kertaa epämukavuusalueilla. Jos ei rahat vielä olleetkaan loppuneet, niin usko unelmaan hiipui voimien kanssa. Aikataulu venyi. Apuun tulivat ystävät. Eräältä sain elefanttikortin: "Ei elefanttiakaan haukata yhtenä suupalana vaan pala kerrallaan ajan kanssa." Toinen lohdutteli tekstiviestillä: "Hyvää kannattaa ja voi odottaa."

Itse ajattelin rakentaa pienen, yhden naisen kahvipaikan. 80-luvulla ei juuri puhuttu luomusta, vegaaniravinnosta, gluteenittomista leivonnaisista ja raakakakuista. Otin kuitenkin vastaan eri tahojen ehdotuksia ja toiveita. Kahvilastani kehkeytyikin ideaansa suurempi. Tarjolla on "Kahvilakulttuuria kotoisasti".

Kahvila Neljä vuodenaikaa valmistaa siis eri ravitsemuksellisia toiveita toteuttavia suolaisia ja makeita - myös mukaan ostettavaksi. Keittolounasta tarjotaan ja vohveleita paistetaan. Erikoiskahveja ja haudutettuja teelaatuja saa nautiskella.

Montessorileikkikoulun ajalta on jo perua tarjota aitoja makuja: metsästä ja puutarhasta itse poimimiani marjoja. Olen ne pakastanut, keitettänyt mehuiksi ja hilloiksi asiakkaitteni käyttöön. Kasviksista valitsen satokauden mukaan mieluummin kotimaisia. Jäätelö on paikkakunnalla valmistettua.

Lapsiasikkaat ovat tervetulleita! Sopivat kalusteet ja Fantti odottavat omassa nurkkauksessaan. Kahvilakäynnin päätteeksi tarjotaan pienille hampaille täys- xylitol-pastillit.

Kiireettömän kahvilakulttuurin lisäksi haluan järjestää myös tapahtumia ja tilaisuuksia kahvilan tiloissa.

Kahvilasta voi ostaa askartelemiani koristekiviä ja keväällä kaikenlaista kasvatettavaa pikku ruukuissa.

Lämpimästi tervetuloa!

Toivottaa
Kahvilan Hilkka